2014’e merhaba

2011 YENI YIL2013.. Acılarla, hüznlerle, kaosla geçen koskoca bir yılı geride bıraktık. Yeni bir yıla merhaba diyoruz.

2013’de ünyayı bir kenara bırakırsak ülkemizde hakikaten de sarsıcı olaylar yaşadık – ve bunların çok önemli bir kısmını devrederek giriyoruz yeni yıla.

Ekonomimiz tabii ki iyiye gitmedi ama bu normaldi. Zira dünyadaki konjonktür buna pek müsaade etmeyecekti ve öyle de oldu. Amerikan FED (Merkez Bankası) tabii ki burada başrolü oynamış oldu.

Ama bizi esas üzen siyasetteki başarısızlığımız ve ülkemizin – tabii ki hükümetin yarattığı çok büyük hayal kırıklıkları oldu – Dikkat, bunu biz söylemiyoruz yalnızca dünyadaki birçok tarafsız kaynak belirtiyor.

Hükümet, önce Gezi olaylarında çok büyük falso yaptı. Üstüne üstlük bu büyük hatayı telafi etmek için gayret gösterecekleri yerde, ilgili yöneticiler bu olayları tam aksine rakiplerini/muhalefeti vurmak için bir silah gibi kullanmaya çalıştılar. Ama pek tabii ki “İKİ YANLIŞ BİR DOĞRU ETMEDİ”.. Olsa olsa üçüncü yanlış olarak hükümetin karnesine yazıldı bu davranış biçimi de…

Diğer taraftan, ülkede birçok tarafsız kişi (hatta malum liberal yetmez ama evetçi dostlar tarafından bile) “diktatörlük, padişahlık” benzetmesi yapılacak kadar sert, haşin ve dediğim dedik bir güç ve yönetim özlemi içinde olduğunu belli eden hükümetin başı defalarca “diğer yüzde elli, onlar” vs diye isimlendirdiği kesime hayal kırıklığı ve umutsuzluklar yaşatırken, kendisi de sezonun en büyük şokunu tam da 2013 yılına veda ederken yaşadı..

Evet 2013 giderayak bir de telafi eetmesi çok zor, “KÖTÜ” bir sürpriz sunuverdi, mevcut yönetime .. Yolsuzluk operasyonunda dudakları uçuklatacak iddialar gelişti ve itibar fena zedelendi…

Beklenen şu olurdu ki, her zaman ağızdan düşürülmediği şekilde “en yakınlar bile korunmadan” bunları yapanların üstüne tam gaz gidilsin ve vatandaş da “Hakikaten tüyü bitmemiş yetimin hakkı korunuyormuş, meğerse.. Sadece, demagoji unsuru olarak lafta kalmıyormuş” meğerse desin..

Ama hiç de öyle olmadı.  Olayın devamını bütün Türkiye izledi; Apar topar nasıl koruma kalkanları geliştirildiğini ve meydanlarda yerilmesi gereken yolsuzluk iddialarının adeta çok büyük bir beceriyle tersine döndürülerek yolsuzlukları ortaya çıkarmaya çalışanların nasıl suçlu duruma düşürülmeye çalışıldığını, Türkiye’de fanatik olmayan ve aklı başında herkes takip etti ve gördü.

Ne yazık ki bu olumsuz tablo aynen 2014 yılına da taşınmış oluyor, belli ki… Yeni senede de aynı “SIĞ” suçlamalar ve demagojinin devam edeceği aşikar.. Onun için biz yine de ALLAH’ tan ümit kesilmez diyor ve herkese akıl fikir, sağduyu ve en önemlisi vicdan ve sabır vermesini diliyoruz…

Dua ediyoruz ki inşallah yeni sene eskisini de aratmasın… Bir gerçek var ki zaten yeni yılda birçok şeyin oldukça farklı gelişeceği aşikar, çünkü taşlar eski yerinde durmuyor artık.. ve de malum, herkesin bir “UYANMA NOKTASI” vardır..

Çok şey mi istiyoruz dersiniz?

Bu vesile ile bütün “GÜZEL” insanlara (görüşü ne olursa olsun) yeni yılda mutluluk ve sağlıklar diliyoruz… Allah diğerlerini de inşallah ıslah etsin diyoruz..

Leave A Response

*