Botoks hakkında bilmedikleriniz


Botoks; bir mikrobun toksinidir, adaleleri geçici felç eder. Bu özelliği tıpta kullanılmaktadır. Kullanılan toksin etkisi azaltılmış şekilde yapılıyor:

Kısmi felç hastalarda: Geçirilmiş beyin kanaması, damar tıkanıklığı, beyin iltihabi hastalıkları, beyin travmasından sonra merkezi felç belirtileri oluyor.

Felç haraket kısıtlamalarla beraber adalelerin tonusu (gerginliği) artmış oluyor. Bu durumu hafifletmek, ve dolayısıyla iradi hareketlerin gelişmesini daha kolaylaştırmak, o bölgede ağrı hissi azaltmak için  botoks uygulanması önemli.

Tortikollis Doğuşdan ve ya sonradan oluşmuş boyun eğriliği. Hastalık genelde genetikdir. Boyun adalelerin gerginliğini azaltmak için cerrahi mudahele dışında botoks tek tedavi yöntemidir.

Migren: gerilim tipimigrende başağrıların nedenlerinden kafatası adalelerin gerilmesidir. Gerilme botoksla azalınca nöbetler kayboluyor

Hiperhidroz : Bazı hastalarda avuç içi ve ya koltukaltında aşırı terlemeler oluyor. Bunlar bir takım hastalıkların semptomu olmayınca nörotik hiperhidroz denilir. Botoks uygulanmadan önce tedavisi yoktu. Şimdi ise hastaları rahatlatmak mümkün

Estetik : Yüz cildi yıpranma sonucu kırışıklar oluşmaktadır. Göz kenarları (kaz ayakları) ,alın kırışıkları için botoks önemli vasıtadır.


Daha ayrıntılı bilgi almak için….
Dr Turgay Mehmetbeyli’ye ulaşabilirsiniz

Leave A Response

*