Doğru Parfümü Seçin


Vücudumuzda tüm diğer organlar gibi burnumuzun da beynimize sinyaller verdiğini biliyoruz. Burnumuzla hissettiğimiz koku beyne gider. Böyle olunca da parfüm seçerken beynimiz çalışmaya başlar.

Parfüm seçiminde girdiğiniz parfümeride hemen kokulara aldanıp, almayınız Ya da bir başkasında hoşunuza giden kokuyu sakın almayın. Her vücutta koku aynı olmayabilir. Parfüm alırken; bileğinizin iç kısmına sürerek kokuyu deneyin. Hemen koklamayın. 3-5 saniye kokunun yayılmasını bekleyin. Derin bir nefes alın ve koklayın.

Dikkat etmeniz gereken bir başka nokta ise; alerjik rinitiniz varsa her kokuyu alamazsınız. Kokladığınızda burnunuza hoş gelse bile, bir süre sonra rahatsızlığını burnunuzda sızlama, başağrısı şeklinde hissedersiniz, dikkat edin.

Seçtiğiniz parfüm eğer  zaman geçtikçe etkisini gösteriyor ve belleğinizde yer ediyorsa, size uygun kokuyu bulmak için doğru yoldasınız. Burnumuz (koku alma kapasitemiz) oldukca hassas ve çabuk yorulan bir organdır. Ardı arkasına değişik parfüm kokuları ile onu zorlamayınız. İki deneme arasında kahve koklamanız kokuyu ayırt etmenizde etkili olacaktır.

Parfüm alırken kokunun kalıcı olup olmadığını nasıl anlarım diyorsanız; hemen söyleyelim. Parfümün en deÄŸerli kısmı bu özdür. Bu öze saf parfüm de denilebilir. Bu özün, parfümün en deÄŸerli kısmdır. Parfümün içeriÄŸini okuduÄŸunuzda eÄŸer  Extrait form  yazıyorsa bu en kalıcı olanıdır. Eau de parfüm’de bu özün oranı % 10 ila 25 arasındadır.Bu etkisi daha az anlamına gelir. Bir de ekonomik olan Eau toilette vardır.  Bu formda, esas öz, % 4 ila 10 oranında bulunmaktadır.

Size çiçek mi, baharat mı, okyonus mu hangi klokular gidiyor, bunu deneyerek öğrenirsiniz. Ancak küçük bir tüyo vermek gerekirse; açık tenlilerde çiçek kokuları, koyu ve buğday tenlilerde ise, baharat kokuları daha iyi gidecektir.

Küçük bir dipnot; parfümü terli teninize asla sıkmayın. Hoş koku yerine dayanılmaz kötü bir koku yayabilirsiniz.

NOT: Chanel tutkunları Limango’ya üye olup, size özel kokunuzu büyük indirimlerle alabilirsiniz.

1 Comment on this article. Feel free to join this conversation.

Leave A Response

*