İşinizden Bıkarsanız..

ISINIZDEN_BIKINCAÜniversiteden mezun olur.. Bin bir heyecanla yeni bir işe başlar ve kendimizi dünyanın en şanslı ve mutlu insanı hissederiz çoğu zaman – en azından bir iş bulabildiğimiz için.. hele bu devirde. Çok sıklıkla bir müddet sonra eskisi kadar mutlu olmadığımızı, bir şeylerin yamuk gitmekte olduğunu hissedebiliriz.. Ne olur peki bu arada? İşte bunun cevabı aşağıda;

İŞİNİZDE TÜKENDİNİZ Mİ?

İş veya özel hayatımızdaki rollerimiz bazen bize ağır gelebilir. Her şey yolunda gibi görünse bile- iyi bir işim var, patronla aram iyi, maaş fena değil- yıllar içinde üstünü örttüğümüz gerçekler bazen birikir ve aşağıdaki şekillerde kendini gösterebilir. Kendimize ya da ailemize itiraf edemesek, bilinç dışının tozlu köşelerine ittirsek de işimizde hayatımızın temel değerleri ile uyumlu bir anlamı yakalamamışsak mutsuz oluruz. Çoğunlukla bunun sebebini de şirket içindeki çekişmeler, az ücret, piyasadaki rekabet gibi konulara bağlarız. Ama iyi düşünmek gerek. Gerçek sebep daha içeriler de olabilir mi? Kendinizi aynı şirkete, sektöre ya da iş alanına mahkum hissederseniz hayat kısa zamanda cehenneme döner.

Şimdi bakalım bu belirtilerden hangisi sizde var:

1. Devam eden yorgunluk hissi; Güzel geçen bir hafta sonu tatilinden sonra bile pazartesi günü işe yorgun gidiyorsanız
2. Küçük istekler bile olsa, sizden bir şeyler talep edildiğinde sinirlenmek
3. Şüphecilik, olumsuz yaklaşım
4. Kendine karşı daha az toleranslı olma, kendini sık sık eleştirmek
5. Bir yerde ya da duygu halinde yakalanmış, tutsak olmuşluk
6. Küçük şeylere aşırı tepki göstermek
7. Sık görülen baş ağrıları, omurilik, mide- bağırsak sistemi bozuklukları
8. Kilo kaybı veya aşırı yeme isteği
9. Uykusuzluk
10. Nefes tıkanması
11. Kendini çaresiz hissetmek
12. Hesaplanmamış risklere atılmak, ani kararlar almak

Bu belirtilerin 4-5 tanesi günlük hayatın ve sorunlulukların doğal sonucu olabilir. Ancak evet bende bu da var dediğiniz maddeler bu sayıyı geçiyorsa en kısa sürede kendini değerlendirme ile başlayan kariyer planınızın başına oturmanızda ve hayatınızda neyi değiştireceğinize karar vermekte fayda var.

KAYNAK: KARIYERINFO.COM

Leave A Response

*