Bir “Naif Resim” ustası: Şebnem Çamdalı

KAVACIK2-hangimoda

B. RESİM İÇİN TIKLAYIN

Bu sayfamızdaki konuğumuz ŞEBNEM ÇAMDALI.. Bir “NAİF RESİM” ustası..

Kendisi bugünkü olgun seviyesine ulaşana kadar gerçekten de ciddi zaman ve emek vermiş bu sanata.. Hiç şüphesiz ki gönlünü vermiş her şeyden de önce.. Öyle ki, Şebnem Hanım 30 senedir doğada yaşıyor ve ruhunun bitmeyen arzusuyla resim yapıyor aynen kendi ifadesiyle..

Şebnem Hanım’ın sanatla ilgili hikayesi de kısaca şöyle:

Kendisi Kız meslek lisesi mezunu..

Daha sonra İzmir Olgunlaşma Enstitüsü yağlı boya resim bölümünden sertifika alıyor..

İlk gençlik yıllarında tiyatro ile ciddi şekilde ilgileniyor.. Öyle ki, İzmir deki ilk özel tiyatronun da kurucularından kendisi..

Şebnem Hanım resim yapmaya ise 1982 de İzmir Resim Heykel Müzesi desen kursu ile başlıyor. Daha sonra ise bir süre Köken Sanat Evinde Fahir Aksoy un atölye çalışmalarına katılıyor.

Esas bundan sonrası ilginç; Zira 1985 de İzmir Çatalkaya Dağın da 14 sene süren ilkel bir yaşama başlıyor Şebnem Çamdalı. Doğa kendisine öğretmenlik yapıyor, yine kendi ifadesiyle ve gelişiminde çok büyük rol oynuyor.. Hali hazırda ise bir dağ köyüne yakın daha iyi koşullar da yaşamakta olan ressam, evinde ki atölyesinde resim yapmaya devam ediyor.

Ressam hanım kendini ve sanat yaşamını aynen şöyle ifade ediyor;

“Her günüm dağlar da yaşamın ve sanatın sırlarını anlamak la geçiyor. Kayalar, yapraklar, rüzgar ve hatta kuş sesleri yolumu aydınlatıyor. O gördüğüm çizgiler, kavisler, dallarda ki ahenk.. Tuvale nasıl aktarılır düşüncesi.. Rüyalarımda uçuşan ertesi gün tuvale konan renkler.. Bazen günlerce uğraşıp gözyaşı döktüğüm bir ağaç veya bulut.. Ve iç sesimin gördüğünü değil, kendi ağacını, bulutunu yap diyen sesi.. ”

20 kişisel 100’ün üstünde karma sergiye katılan Şebnem Çamdalı’nın yaşantısı ve resimleriyle ilgili blogları da bulunuyor..

Çamdalı diğer kayda değer çalışmalarını şöyle özetliyor;

“1998 senesinde Fransa ‘daki Türk Naifleri Sergisi ne ve 1990 dan itibaren İtalya’daki Uluslararası Naif sergilere katıldım.

2000 senesinde İtalya’da halk oylaması sonucunda 300 sanatçı arasında 19. seçildim ve basılan katologlarda yer aldım.

Fahir Aksoy ‘un Naif Sanat ve Türk Naifleri adlı kitabı ve Kaya özsezgin in’ Yapı Kredi Yayınlarından çıkan Türk Plastik Sanatçıları Ansiklopedik Sözlüğü’nde yer aldım.

Eserlerimden bazıları Lösev ve Tema Kartpostallarına basıldı.

Birçok katalog, dergi ve gazete haberinde, televizyon programlarında yer aldım. Eserlerim yerli ve yabancı koleksiyonlarda bulunmaktadır.”

Bu çok değerli usta ressamımıza daha nice başarılar diliyor ve yeni güzel eserlerini bekliyoruz.

Editör

Şebnem Çamdalı FACEBOOK SAYFASI

ŞEBNEM ÇAMDALI RESİM GALERİSİ

RESSAM ŞEBNEM ÇAMDALI