Şizofreni ve İnsan Olmak

Bu satırların yazarı burada bahsi geçen “MUHTEREM” HANIMEFENDİ ile kendi ailesinde meydana gelen bir hastalık olayı nedeniyle tanıştı .. Bu hanımefendinin adı MELİHA AKSAY .. Şişli ŞİZOFRENİ GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ BAŞKANI kendisi ..

Evet .. bir müddet önce, ailemizden bir fert de bu hastalığa yakalandığında gerekli desteği (bilgi, danışma vs) almak üzere yukardaki derneğe başvurduk ve bu SON DERECE SAYGIN ve fedakar hanımefendi ile tanıştık ..

Bize derneğin kuruluş hikayesini (ve bu arada kendi hikayesini de tabii) anlattı .. ve anladık ki dünyada insanlar var .. ve de Meliha Hanım gibi “İNSANLAR” var ..

Kendi ego ve tatminlerini bir kenara itip HAYATLARINI İNSANCA BİR GAYEYE ADAYABİLEN İNSANLAR .. Evet Melila Hanım da böyle fedakar bir insan ..

Bundan yıllarca önce ailesinden çok yakın biri bu hastalığa yakalndığında daha önce bu konuda hiçbir deneyimi yok Meliha Hanım ve Saygıdeğer Eşinin .. Ama kader onlara bu hastalığı getirdiği günden itibaren o kadar çok “ACI” deneyimliyorlar ki .. O kadar çok maddi ve manevi şeylerini feda ediyorlar ki .. Anlatması zor ve gerçekten hüzün verici ..

Ama Meliha Hanım ve Eşi yılmıyor.. mücadeleye devam ediyor .. Kendi yakınlarının hastalığını kontrol altına alıp tekrar kazanıyorlar o kişiyi ..

Ama bununla da bitmiyor esas anlatmak istediğimiz burada .. Bu Saygıdeğer HANIMEFENDİ ve EŞİ bir dernek kuruyorlar.. Yine binbir türlü MADDİ ve MANEVİ FEDAKARLIKLA .. Bu dernekte ŞİZOFRENİ hastalığına yakalanmış, tedavi gören ve rehabilitasyona ihtiyacı olan yüzlerce genci barındırıyorlar .. Onlara yemek veriyor, eğitiyor, terapi yapıyor ve dertleriyle birebir ilgileniyorlar .. ve bütün bunları tamamen derneğe yapılan üye bağışları ile hallediyorlar .. Başka hiçbir düzenli maddi destekleri yok .. ve bu muhterem hanımefendi bacakları “rahatsız” olmasına rağmen kocası tarafından hergün işe getiriliyor ..  Yalnızca bu insanların başında olabilsin diye .. Tabii dernekte kendisine GÖNÜLLÜ olarak yardımcı olan diğer bazı insanlar da var .. Bunlar da genellikle hasta yakını .. Allah bu insanlardan da razı olsun diyoruz ..

Bu yazıyı yazmamızın sebebine gelince .. Bu MUHTEŞEM İNSANA SÖZÜMÜZ VARDI .. Bu inanılmaz derecede büyük insanlık hizmetini daha geniş kitlelere duyuracağız diye .. ki BELKİ HAYIRSEVER İNSANLAR 3-5 kuruş bir maddi destek sağlarlar diye .. Yani paranız fenerler, lambalarda filan buhar olacağına (nereye gittiğini biz göremeden) burada onlarca ŞİZOFREN İNSANIMIZIN REHABİLİTASYONU İÇİN KULLANILSIN .. ve de siz bunu gözlerinizle görün derneğe kadar bir zahmet  teşrif edip ..

BU YAZIYI OKUYAN DUYARLI VE “GERÇEK” HAYIRSEVER VE HALİ VAKTİ MÜSAİT VATANDAŞLARIMIZ İMKAN VARSA LÜTFEN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYIP DERNEĞE VE SAYIN MELİHA HANIM’A ULAŞIVERSİNLER .. BELKİ GERÇEK BİR HAYIR YAPMA ŞANSINIZ OLUVERİR BÖYLECE …

DERNEĞİN TELEFONU : (0212) 230 02 06

SEVGİLERLE

DERNEKLE İLGİLİ ÖZET BİLGİLER

Dernek Başkanı: Meliha Aksay

Derneğin Kuruluşu ve Misyonu

30 Eylül 2002 tarihinde kurulan Şizofreni Gönüllüleri ve Dayanışma Derneği’nin temel amacı  İstanbul’daki şizofreni ve psikoz hastalarına ve hasta yakınlarına destek vermektir.

Şizofreni hastaları şeker veya tansiyon hastaları gibi ilaçlarını düzenli ve devamlı bir şekilde kullanmak zorundadır. Sadece ilaç kullanımı hastalarda tıbbi iyilik halini sağlamaktaysa da, hastaların toplumsal süreçte yaşadıkları zorlukları, sosyal uyumları, içe kapanmaları, toplumdan ve bazen de aileden dışlanmaları gibi konularda sosyal destek ve dayanışma gereklidir.

Derneğimiz tam bu aşamada hasta ve yakınlarına destek olmak amacı ile kurulmuştur.

DERNEĞİN GENEL AMAÇLARI

* Şizofrenili hastaların ve yakınlarının bir araya gelmelerini ve birbirlerini tanıyarak, sorunlarını paylaşmayı sağlamak
* Hastalık konusunda hasta ve ailelerine eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek; halkı aydınlatmak için panel, seminer, söyleşi, konferans düzenlemek, aynı amaçla düzenlenen faaliyetlere yardımcı olmak,
* Kongre, yürüyüşler, gezler, sergiler vb. düzenlemek, sosyal amaçlı bilimsel çalışmalar destek olmak
* Şizofrenili hastaların psikososyal terapi ve rehabilitasyonlarının tüm aşamasında yardımcı ve destek olmak, hastalara beceri eğitimleri, grup tedavileri ve diğer psikoterapiler yapılmasını sağlamak, hasta yakınlarının da bu etkinliklerden yararlandırmak
* Uğraş tedavileri (resim, folklor, müzik, spor, bilgisayar, yabancı dil, el becerileri vb. faaliyetler) için olanaklar sağlamak ve yürütmek
* Gündüz evi, kulüp evi ve hastaların çalışarak geçimini sağlayacakları kurumların kurulmasına öncülük etmek
* Hastalığın yanlış ve eksik bilinmesinden dolayı basın ve medyada hasta yakınlarını taciz edici, aşağılayıcı, alçatıcı haksız yayınlarla ilgili olarak ilgili kurum ve kişilerin doğru bilgilenmelerini sağlamak. Bu konuda kamuoyu oluşturmak
* Tedavi ile ilgili güncel bilgileri en hızlı şekilde yaygınlaştırmak
* Dernekte psikoterapi ve eğitim çalışmalarında görev yapacak profesyonellerin yetiştirilmesine yardımcı ve destek olmak
* Hastalar ve yakınlarına yönelik kitap, broşür, bülten vb. hazırlamak ve bunları yayınlamak
* Yurtiçi ve yurtdışı benzer amaçlı dernekler ile ilişkileri güçlendirecek federasyon ve konfederasyon için girişimlerde bulunmak

Leave A Response

*