Çiçek sepetinde sizi anlatan yüzlerce çiçek ve çiçeklerin dili

flowerSevgiliye,dosta,arkadaşa önem verdiğimiz insanların özel günlerinde çiçekjler belki de en hatırlatıcı ve özgün hediyelerdir. Yıldönümlerinde,törenlerde, düğünler,yaşama merhabalarda hatta yaşama vedalarda… Yaşamımızın her anında çiçekler yok mu?

Çiçeklerin dili, 1600’lü yıllarda İstanbul’da oluşturulmaya başlanmıştır.. Daha sonra ise, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşayan İngiliz Leydisi Mary Wortley Montagu tarafından İngiltere’de geliştirilmiştir bu dil ..

1716 yılında Türkiye’de yaşadığı sırada yazdığı bir mektupta, Lady Montagu “Parmaklarınızı oynatmadan, çiçeklerle tartışabilir, azarlayabilir, dostluk, aşk, nezaket mektupları ve hatta haber bile gönderebilirsiniz.” demiştir.

Daha sonraları ise bu çiçek dili Fransızlara da ilginç gelince,bu ülkede de kısa sürede 800 çiçeğin anlamının belirlenmiş ve böylelikle tüm dünyada ortak bir çiçek dili oluşmuştur.

Günümüzde ise çiçekçilik sektörü iyice gelişmiş ve internet üzerinden siparişler bile verilir duruma gelmiştir. Bu işi tam anlamıyla yapan çiçekçilerden ve hatta en iyisi diyebileceğimiz ise, çiçeksepeti.com‘dur. İsteğe göre, dilediğiniz gibi siparişini verebilir ve saatinde teslimatını yaptırabileceğiniz güvenilir bir çiçekçi. 10 yıldır her geçen gün verdiği hizmetleri kat be kat arttırarak müşterilerinin güvenini kazanmış bir firma. Sizde sevdiklerinizin özel günleri için, ya da içinizden o an öyle geldiği için bir çiçek alacaksanız; çiçek sepeti.com tercih edin. Verdiği güven, hazırladığı seçimlerle anında fiyatlarını görerek içiniz rahat alışverişinizi tamamalayabileceğiniz adres.

İç dünyanızı yansıtan çiçeklerin diline bir göz atalım bu arada dilerseniz…

ÇİÇEKLER VE ANLAMLARI

Beyaz Gül (Masumluk), Kırmızı Gül (Aşk), Pembe Gül (Gönlüm Sende), Sarı Gül (Sıcak Sevgi), Beyaz Karanfil (Temizlik, Saflık), Kırmızı Karanfil (Sevgi), Pembe Karanfil (İçtenlik), Pembe Karanfil (İçtenlik), Sarı Karanfil (Hüzün), Anemon (Gençlik), Beyaz Glayör (Dostluk), Kırmızı Glayör (İstek), Pembe Glayör (Zerafet), Sarı Glayör (Kıskançlık), Orkide (Mağrur, Gururlu), Nilüfer (Gelecek Yenileme), Beyaz Lale (Saflık, Temizlik), Kırmızı Lale (Seni Seviyorum), Pembe Lale (Anlayış), Sarı Lale (Gerginlik), Menekşe (Alçak Gönüllü), İris (Hatıra, Zerafet), Kamelya (Mağrur), Frezya (Suçsuzluk), Beyaz Krizantem (Sadakat), Kırmızı Krizantem (Sessiz istek), Sarı Krizantem (Karşılıksız sevgi), Mor Krizantem (Burukluk), Fulya (Unutma), Altın Kadeh (Umut), Mercedes Gülü (Melankoli)