“Kadının Adı Yok” Duygu Asena Ölüm Yıldönümü

 

Bugün onun ölümünün 6. yıl dönümü. Onu en çok “Kadının Adı Yok” adlı kitabı ile tanıdı sevenleri… Ve hatta sanki kitap cinsel içerikli porno gibi 18 yaşından küçüklere yasaklandı.. O yaşamı boyunca pek çok haksızlığa uğradı, erkek düşmanı ilan edildi. Oysa cesur, kadın hakları için savaşan aydın bir Türk kadınıydı O. Kitabı , Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından muzır bulunarak satışı yasaklansada, açtığı davada aklandı.

Kadının Adı Yok, Almanya, Hollanda ve Yunanistan’da, bu dillere çevirilerek yayımlandı. İlk baskıları kısa sürede tükendi… Yunansitan’da “best seller” oldu.

İkinci kitabı Aslında Aşk Da Yok, Kadının Adı Yok’un devamı niteliğindedir. 36. baskıya ulaşan bu kitap da Almanya, Hollanda ve Yunansitan’da yayımlandı.

Üçüncü kitabı Kahramanlar Hep Erkek 14 öyküden oluşuyor. Bu kitap Kasım 1992’de piyasaya çıktı 18 baskı yaptı. Kadınca dergisindeki sevilen yazılarından derlediği dördüncü kitabı Değişen Bir Şey Yok, Temmuz 1994’de piyasaya çıktı, gazete bayilerinde 20 bin liradan satışa sunularak, farklı bir yayıncılık anlayışı getirdi ve bir haftada 70 bin adet satarak yeni bir rekor kırdı.

Beşinci kitabı olan Aynada Aşk Vardı çıktı. Kitap dört ayda 12 baskı yaptı. Hastalığı teşhis edilene kadar Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde dergicilik dersi verdi.

Savaşı azrail kazansa da yaptıları ve yazdıkları ile hatıralardan çıkmayacak bir aydın ve bir kadın O… Rahat Uyu….

30 Temmuz 2012

Leave A Response

*